BasisVoeding

Gezond en gevarieerd eten is voor iedereen heel belangrijk. Als je gezond en gevarieerd eet, dan zal je op termijn merken dat je je veel beter en frisser voelt. Klaar en fit om aan de dag te beginnen. Wie gezonde eetgewoontes aanleert of heeft, zal ook geen problemen ondervinden met het lichaamsgewicht. Gezonde voeding en overgewicht gaan immers niet hand in hand. Een gezonde levensstijl vermindert ook het risico op hart- en vaatziekten en andere kwaaltjes. Af en toe eens zondigen tegen gezonde voeding kan heus geen kwaad, maar laat het alvast geen regel worden en hou rekening met de basisprincipes. Met een dagelijkse inname van de noodzakelijke basisvoedingsstoffen kom je al een heel eind ver.

Hier kan ik samen met jou naar kijken en je voorzien van een goed advies.

sport en voeding

De voeding van iedere sporter begint met een gezonde basisvoeding. Sport je op recreatief niveau, dan zul je genoeg hebben aan een gezonde voeding in de basis. Wil je meer, wil je je prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel na een zware inspanning? Dan kan een goede sportvoeding je helpen. De basis voor een gezond lichaam is een gezonde voeding. Een gezonde basisvoeding levert je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Iedereen heeft al deze voedingsstoffen nodig. Wanneer de basisvoeding in orde is, heb je een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

Hier kan ik samen met jou naar kijken en je voorzien van een goed advies. En volledig aangepast op jouw sport, training en privé .

Aankomen of afvallen

Samen kijken we naar het doel dat jij wilt bereiken. Of dat nou afvallen is of juist aankomen. Of misschien geen van beide maar heb je wel behoefte aan advies over een gezonde levensstijl? We bekijken jouw situatie, wensen en mogelijkheden en maken een plan dat bij jouw leefstijl past.

Voeding, sport en massage

Of je nu wil afvallen, aankomen of je sportdoel wil halen, massage kan een belangrijke ondersteuning zijn in dat doel. Als masseur kan ik daar ook zeker bij helpen.

Werkwijze

Door normale voeding zonder shake of maaltijdvervangers zijn de doelen haalbaar in kleine maar gezonde stappen. Zie lees meer voor verder uitleg over hoe dit te bereiken is!

Mogelijkheden bij Sigi's Sport en lifestyle

KENNISMAKING:

Vrijblijvend en gratis maken we kennis met elkaar. Wie ben jij, wie ben ik en wat kan ik voor je betekenen? Ik leg je uit wat mijn werkwijze is en jij vertelt wat over je zelf, waar je tegenaan loopt en wat je wilt bereiken. Heb je na ons kennismakingsgesprek een goed gevoel om verder te gaan? Is het tijd voor verandering en ben je er klaar voor? Dan krijg je een een eetdagboekje mee en maken we een afspraak voor een intake gesprek!

INTAKE GESPREK OF EENMALIG VOEDINGSADVIES:

Om uit te zoeken wat jouw doel is en hoe ik je daarbij kan helpen, hebben we een uitgebreid intake gesprek. Het wegen en meten is hiervan een onderdeel. Daarnaast bekijken we nog een aantal andere dingen zoals, wat je eetgewoonten zijn en ook bijvoorbeeld naar hoeveel je beweegt of sport. Ook geer je het eetdagboekje weer aan mij. Op die manier hebben we bij de vervolgconsulten precies in kaart wat er goed gaat en waar ik je bij kan helpen. Na het intakegesprek ga ik aan de slag om een plan voor je te schrijven.

EERSTE TERUGKOM AFSPRAAK:

In het eerste consult bespreken we het plan dat ik heb gemaakt naar aanleiding van het intake gesprek. We maken afspraken over het traject dat we gaan afleggen. We hebben het doel gesteld en je kunt nu heel concreet aan de slag met een advies om toe te werken naar je gezonde einddoel.

VERVOLG AFSPRAKEN:

Wegen is in principe een standaard onderdeel van elk vervolgconsult. Daarnaast bespreken we hoe het met je gaat en of je ergens tegenaan gelopen bent. En of er nog wat moet bijgesteld worden. Het aantal vervolgconsulten dat we hebben hangt af van wat we afspreken. In het begin zullen we wat frequenter afspreken en als het lekker loopt kunnen we de frequentie afbouwen tot het doel is bereikt.

WEEGMOMENT:

Als alles lekker loopt en je minder tijd nodig heb, maar wel een stok achter de deur nodig heb, dan is een weegmoment een goede mogelijkheid. Een weegconsult duurt 15 minuten. Uw gewicht, vetpercentage, lichaamsvocht, spiermassa en ruststofwisseling wordt gemeten.

ONLINE TRAJECT:

Een bezoek aan de gewichtsconsulent is niks voor jou of heb je er geen tijd voor, maar wil je wel een gezondere leefstijl? Dan is het online traject de oplossing. Je komt alleen voor de kennismaking en de intake gesprek langs en daarna mailen we elkaar en ik begeleid je geheel digitaal naar je te behalen doel. Dit door middel van vaste mailmomenten. Je weegt jezelf, je mailt waar je tegenaan loopt en ik help je weer verder. Je krijgt van mij een beveiligde inlogcode om in te loggen op de site en daar kun je online je gewicht en BMI invullen en houd je een voedingsdagboek bij. Ik ben de enige, naast jou, die dit kan inzien. Je privacy is dus gewaarborgd. Je krijgt dezelfde begeleiding als de cliënten die in mijn praktijk komen en wanneer je toch graag tussendoor een keer naar de praktijk wil komen is dit geen probleem.