SPORTMASSAGE

SPORTMASSAGE

Of je dagelijkse inspanning nu bestaat uit een flink stuk wandelen, fanatiek hardlopen, fietsen, schaatsen, tennis, paardrijden, zwemmen of een teamsport als bijvoorbeeld voetbal of hockey. Alle vormen van beweging zijn goed voor je lichaam. Beweging en sport kunnen bijdragen aan het verbeteren van je conditie, aan het groeien van je spieren en het verliezen van gewicht. Gezond eten en drinken helpen daarbij.

Sportmassage lijkt wel alleen voor (semi-)professionele en amateur-sporters bedoeld maar kan feitelijk aan iedereen gegeven worden. Ook mensen met klachten die niet (meer) bij de fysiotherapeut terechtkunnen maar ook bijvoorbeeld rug-, nek of schouderklachten, vaak door een verkeerde werkhouding dan wel intensief computergebruik, kunnen aanleiding zijn om een sportmassage te ondergaan.

Een goede en regelmatige massage kan lichamelijke klachten verminderen dan wel voorkomen. Het bevordert het herstel, voorkomt (sport)blessures en het draagt bij tot een meer effectieve training en een betere sportprestatie.

Specifiek is er de sportmassage in combinatie met blessurepreventie waarbij sporters begeleid kunnen worden voor, tijdens en na het sporten. Zo kunnen er preventieve maatregelen genomen worden die het ontstaan van blessures verminderen of blessures voorkomen. Denk hierbij aan het preventief bandageren en/of bewegings-en trainingsadviezen. Een goede begeleiding maakt dat de sporter na het oplopen van een blessure behandeld kan worden zodat hij of zij spoedig en op verantwoorde wijze de sportuitoefening kan hervatten.

Ook kinderen zijn vanaf 8 jaar welkom. Wel is het van belang dat er tot in ieder geval het 10e levensjaar 1 ouder aanwezig is. Vanaf 10 jaar is het ook prima dat er een ouder aanwezig is als het kind dit wil. De prijs van deze massage is een vast bedrag. Dus als een kind halverwege geen zin meer heeft of er is iets anders (wat gewoon soms kan gebeuren en ik gewoon begrijp) dan word dit niet in mindering gebracht.

Hoe ontspannen of voorbereidend een massage of tapen ook kan zijn, er zijn ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is een massage te ondergaan. Daarom zal er altijd een intakegesprek en een functieonderzoek plaatsvinden.