Sportbegeleiding via Sigi's Sport en lifestle

Bewegen,/Sporten, voeding en Massage:

Of je nu wil afvallen, aankomen of je je sportdoel wil halen, massage kan een belangrijke ondersteuning zijn in dat doel. Als masseur en gewichtsconsulent kan ik daar zeker bij helpen.

Ik kan dit in mijn praktijk doen, maar ben ook inzetbaar als sportverzorgster in welke sport dan ook.

Sport en Massage:

Of je dagelijkse inspanning nu bestaat uit een flink stuk wandelen, fanatiek hardlopen of een teamsport als bijvoorbeeld voetbal of hockey. Alle vormen van beweging zijn goed voor je lichaam. Beweging en sport kunnen bijdragen aan het verbeteren van je conditie, aan het groeien van je spieren en het verliezen van gewicht. Gezond eten en drinken helpen daarbij.


Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Waarom sportmassage?

Je kunt zowel enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een sportmassage nemen.  Maar ook als onderhoud. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet. Dus het werkt ook prestatieverhogend om toch net even dat ene doel of prestatie te kunnen behalen.

Sport en voeding:

Met een gezonde voeding verbeter je je sportprestaties en verminder je de kans op blessures. Of je nu aan duursport, krachtsport of teamsport doet en op welk niveau dan ook: je voeding vóór, tijdens en na de training of wedstrijd is cruciaal voor je uiteindelijke resultaat. Hier kan ik samen met jou naar kijken en je voorzien van een goed advies.

 

 

 

 

 


De samenwerking tussen Sigi's sport en lifestyle en Beter Saendelft:

Bij Beter Saendelft werken verschillende fysiotherapeuten, een personal trainer, een oncologie fysiotherapeut en een acupuncturiste. Ik huur in deze praktijk mijn eigen ruimte. In de afgelopen jaren zijn we steeds meer gaan samenwerken. Dus als ik er niet uitkom of denk dat er ook nog iemand anders naar jouw situatie moet kijken kan het zijn dat ik je doorstuur naar uw eigen huisarts, maar ook naar de disciplines binnen beter Saendelft. Met als doel de juiste prestatie te kunnen behalen.

Voorbeeld van de samenwerking:

Revalidatieverhaal van Remco: Van AMC to Norway

Dat was schrikken. In 2017 werd een aangeboren hartafwijking geconstateerd en moest ik een zeer zware operatie ondergaan. De operatie was succesvol maar mijn conditie en spierkracht waren volledig verdwenen. Ook was ik erg onzeker over mijn hart en wat ik wel of niet aankon.

Via via kwam ik bij Beter Saendelft terecht. Hier vond ik alles onder één dak. De trainingen van Sophie Schep en Jesse de Louw zorgden ervoor dat stapje voor stapje mijn conditie, spierkracht en vertrouwen weer terugkwamen. Rianna de voortgang en gaf goede tips over de belastbaarheid, Sigrid Speckmann adviseerde over mijn voedingspatroon en verzorgde mijn spieren na een belasting. Na een jaar nam Jerrel Feller het stokje over van Jesse, om samen met de training bij Sophie het niveau van training nog meer omhoog te schroeven.

En dat heeft geholpen! Uiteraard heb ik soms nog wel wat klachten maar dat mag de pret niet drukken. Mijn conditie en spierkracht zijn beter dan ooit tevoren, maar veel belangrijker is dat ik weer vertrouwen heb in mijn hart en lichaam en geniet van het sporten.
En al deze begeleiding zorgde ervoor dat ik kon gaan wandelen in Noorwegen deze zomer en precies 2 jaar na mijn operatie op een mooie bergtop stond. Wie had dat toen ik wakker werd op de IC durven dromen?

Ik zal vanwege mijn hartklachten altijd moeten blijven sporten, maar dat is geen straf als ik dit zo goed begeleid kan doen als de afgelopen twee jaar.
Ik wil dan ook iedereen bij Beter Saendelft bedanken voor alle steun.