FYBROMASSAGE

FYBROMASSAGE

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd. Het komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen.
Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten.
De massage is een zeer rustige en over het algemeen een zachte massage.

Er zijn 4 vormen van massage mogelijk:

  • Massage ter bevordering van een goede nachtrust. Deze vorm word alleen in de avonduren gegeven.
  • Massage ter verlichting en/of verlichting van pijn in het algemeen. Hier worden op een rustige manier een paar drukpunten bij gebruikt.
  • Massage specifiek tegen hoofdpijn. Dit is een drukpunt massage van het hoofd en nek
  • Combinatie massage van pijnverlichting en hoofdpijn.

LET OP! 

Bij de massage ter bevordering van een goede nachtrust word uitgegaan van 70 minuten in totaal, maar hierin word rekening gehouden dat mensen extra tijd nodig hebben om bij te komen. De behandeltijd is 50 minuten.
Hoe ontspannen of voorbereidend een massage ook kan zijn, er zijn ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is een massage te ondergaan. Voorafgaand aan de massage vindt er daarom altijd een intakegesprek plaats.