BINDWEEFSELMASSAGE

BINDWEEFSELMASSAGE

De bindweefselmassage is een massage die gedaan kan worden met cuppingglazen.

Bindweefselmassage is een diepgaande massage die wordt uitgevoerd op de bindweefsellaag in het lichaam met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De huidstofwisseling wordt geactiveerd en de productie van nieuw collageen en elastine bevorderd.

De eerste behandelingen kunnen door verklevingen van het bindweefsel als gevoelig, pijnlijk of snijdend worden ervaren. Het kan voorkomen dat de huid tijdens de massage heftig reageert en rood wordt.

In kuurvorm heeft de bindweefselmassage het meeste effect als je het om cosmetisch doeleinde wilt doen. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel steeds soepeler en de structuur van de huid zichtbaar beter. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de conditie van de huid wordt de behandelfrequentie vastgesteld. Meestal bestaat een kuur uit 2 keer per week bindweefselmassage gedurende 3 weken, met daarna een rustpauze van 3 weken. Vervolgens weer 3 weken, 1 behandeling per week. Wanneer nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar 12 behandelingen.

Wanneer het bedoeld is om spierklachten te verhelpen kan 1 of 2 behandelingen al voldoende zijn. Honing voedt, verzorgt, herstelt, vernieuwt en verstevigt de huid; werkt helend op de organen en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Kortom een behandeling met veel dieptewerking, om huid- en spierklachten te kunnen verhelpen. Het kan dus ingezet worden als huid verstevigend, maar ook als spierklachten verlichtend. Daarnaast werkt bindweefselmassage ook op veel psychische- en reflexpunten, en geeft de totale Honing Bindweefselmassage een zeer ontspannen gevoel terug van binnenuit!

Doordat er met vacuüm zuigende cuppingglaasjes gewerkt word is de massage net zo intensief als de klassieke bindweefselmassage, maar minder pijnlijk en minder kans op blauwe plekken.

Hoe ontspannen of voorbereidend een massage ook kan zijn, er zijn ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is een massage te ondergaan. Voorafgaand aan de massage vindt er daarom altijd een intakegesprek plaats.